Copyright © 2021 SPEX Yazılım ve Siber Güvenlik Hizmetleri A.Ş.

Siber Güvenlik Kursu

admin • 29/12/2021

Siber Güvenlik Kursu

Ülkemizde ve dünyada internet kullanan birçok kullanıcı bulunuyor. Bu kullanıcılar en basit işlerini dahi internette halletmek istiyor. Çünkü internette pek çok sorun kolaylıkla halledilebiliyor. Ancak internette gezerken dikkatli olmak gerekiyor.

Siber Güvenlik Kursu Nedir

Ülkemizde siber güvenliğe olan ilginin yaygınlaşması, siber güvenlik kurslarının açılmasını sağlıyor. Açılan siber güvenlik kursları, siber güvenliğe ilgi duyan kişilere eğitim veriyor. Verilen eğitimler bittiğinde sınav yapılıyor. Yapılan sınavda başarılı olmak gerekiyor.

Sınavdan başarılı not alamayanlar sertifika alamıyor. Sertifika alamayan kişiler ise siber güvenlik kursunu tamamlayamamış sayılıyor. Bundan dolayı siber güvenlik kurslarında verilen dersleri ciddiye almak gerekiyor.

Her geçen gün daha fazla siber güvenlik kursu açılıyor.

Siber Güvenlik Kursu Fiyatları

Siber güvenlik kurslarına gitmek için belli bir ücreti gözden çıkarmak gerekiyor. Ancak verilecek olan ücret firmadan firmaya değişiyor. Bazı firmalar daha pahalı bir fiyat söylerken bazı firmalar daha ucuz fiyat söyleyebiliyor. Siber güvenlik kursları, kurs fiyatlarını peşin veya taksitli talep ediyor.

Taksit seçeneği adayların hoşuna gidiyor. Bu sayede toplu para vermek zorunda kalınmıyor. Ancak adayların en uygun ve en kaliteli olan kurumu seçmesi gerekiyor.

Yapılan araştırmalar sonucunda en uygun ve en kaliteli olan fiyat bulunabiliyor.

Siber Güvenlik Kurslarında Verilen Eğitim

Pek çok eğitim kurumu bulunuyor. Bu eğitim kurumlarında verilen eğitimin içeriği değişiklik gösterebiliyor. Ancak temelde her kursun siber güvenliğin esaslarını göstermesi ve öğrencilerine benimsetmesi gerekiyor. Çünkü bu konu siber güvenliğin özünü oluşturuyor.

Siber güvenlik kurslarında uygulamaya dönük dersler de verilebiliyor. Kurslarda verilen siber güvenlik dersleri:

  • Kriptoloji
  • Siber güvenliğe giriş
  • Siber güvenlik hukuku
  • Siber güvenlik derslerinin iyi öğrenilmesi için not tutulması gerekiyor.

Siber Güvenlik Kursu Hangi İllerde Var

Siber güvenlik alanında çalışmak isteyenler en yakın kurs merkezini araştırıyor. Ancak siber güvenlik alanında verilen kurslar yılın her dönemi olmuyor. Adayların eğitim dönemlerini takip etmesi gerekiyor. Bazı adaylar bu dönemleri kaçırdığı için siber güvenlik kurslarına yazılamıyor.

Siber güvenlik kursu her ilde olmuyor. Büyük şehirlerde özellikle İstanbul, Ankara gibi merkezi illerde bulunuyor. Ancak diğer illerde de siber güvenlik kursu açılmaya devam ediyor.

Siber güvenlik kurslarının bulunduğu illerin listesine kolaylıkla ulaşılabiliyor. Öğrenciler bu listelere göre istediği kurs merkezini görebiliyor.

Siber Güvenlik Eğitimi Ne Kadar Sürer

Siber güvenlik alanında verilen eğitimin süresi değişiyor. Bazı sertifikalar için 40 saat eğitim görmek yeterli olurken bazı sertifikalar için 120 saat derse girmek gerekiyor. Adaylar genelde daha az dersin olduğu sertifikaya yöneliyor. Ancak ders saati fazla olan sertifikalar daha fazla işe yarayabiliyor.

Siber güvenlik kursuna gidecek olanların boş zaman yaratması gerekiyor. Çünkü siber güvenlik alanında etkili olabilmek için emek harcamak gerekiyor. Siber güvenlik kurslarındaki dersler genelde hafta sonları oluyor.

Yorum Yap