Copyright © 2021 SPEX Yazılım ve Siber Güvenlik Hizmetleri A.Ş.

Siber Güvenlik İş İlanları

admin • 12/01/2022

Ülkemizde ve dünyada yapılacak birçok iş bulunuyor. Bu işlerin çoğu değişen teknoloji ile birlikte sanal aleme aktarılıyor. İnsanlar, internet ortamında da çalışabiliyor. Bu durum teknolojinin yararları arasında yer alıyor.

Siber Güvenlik Uzmanı

Son yıllarda pek çok meslek dalı doğuyor. Siber güvenlik uzmanlığı, doğan yeni meslek dalları arasında yer alıyor. Yeni gelişen bir meslek dalı olduğu için insanlar merak ediyor. Buna bağlı olarak siber güvenliği uzmanlığı ile ilgili birçok araştırma yapılıyor.

Siber güvenlik alanında çalışıp tecrübe sahibi olan kişiler, siber güvenlik uzmanı olabiliyor. Siber güvenlik uzmanı olabilmek için bazı deneyimleri yaşamak gerekiyor. Deneyimsiz kişiler uzman olamıyor. Siber güvenlik uzmanlığı, isteyen herkese verilemiyor.

Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur

Siber güvenlik uzmanı olmak isteyenler nasıl olunacağını araştırıyor. Ancak siber güvenlik uzmanı olmadan önce siber güvenlik bölümünün başarıyla bitirilmesi gerekiyor. Bu bölümden veya ilgili bölümlerden mezun olamayanlar uzmanlığa başvuramıyor.

Siber güvenlik uzmanının işini ciddiye alması gerekiyor. Ciddiye alınmayan işlemlerde pek çok sorun ortaya çıkabiliyor. Ancak çoğu uzman işini ciddiye alıyor. Siber güvenlik mühendisleri terfi alarak uzmanlığa geçebiliyor.

Siber Güvenlik Uzmanı İş Alanları

Siber güvenlik uzmanı tek bir sektörde çalışmıyor. Siber güvenlik uzmanının çalışabileceği pek çok sektör bulunuyor. Bu sektörlerde başarılı olunması durumunda daha üst makamlara ulaşılabiliyor. Siber güvenlik uzmanı olarak dünyaca ünlü firmalarda çalışan pek çok kişi bulunuyor.

Siber güvenlik uzmanları farklı sektörlerde çalıştığı için farklı meslek dallarıyla muhatap olabiliyor. Siber güvenlik uzmanının çalışabileceği alanlar:

  • Yazılım
  • Program geliştirme
  • Otomotiv sanayi

Siber güvenlik uzmanlarının hepsi ileri derecede yazılım biliyor. Yazılım bilmeyen kişiler bu mesleği yapmakta zorlanıyor.

Siber Güvenlik Uzmanı Maaşı

Siber güvenlik alanında çalışacak olanlar hem uzmanın hem de diğer kademelerde bulunanların maaşını merak ediyor. Ancak siber güvenlik alanında çalışan herkes aynı ücreti almıyor. Yapılan işe göre, bulunulan firmaya göre, kademeye göre maaş miktarları değişiyor. Yurt dışı şirketlerinde çalışan kişiler maaşlarını Dolar veya Euro para birimiyle alabiliyor.

Yurt dışı kaynaklı bir şirkete girebilmek için kişinin kendisini geliştirmesi ve yabancı dili ileri derecede konuşması gerekiyor. Böyle kişiler ortalamanın üzerinde maaş alabiliyor.

Siber güvenlik uzmanları devlet kurumlarında da görev alabiliyor. Devlet ve özel kurumlar arasında maaş farkı bulunuyor. Kendisini geliştiren bireyler çok daha yüksek ücretler kazanabiliyor.

Siber Güvenlik Uzmanı Şartları

Herkes siber güvenlik uzmanı olamıyor. Siber güvenlik uzmanı olmak isteyen kişilerin kendini yakından tanıması gerekiyor. Çünkü siber güvenlik uzmanının karmaşık konulara anında çözüm üretmesi gerekebiliyor. Bu beceriye sahip olamayanlar mesleklerinde sorunlarla karşılaşabiliyor.

Siber güvenlik uzmanlarının bazı durumlarda grup çalışması yapması gerekebiliyor. Grupla çalışma becerisi olmayan kişiler bu aşamada zorlanabiliyor. Siber güvenlik uzmanlığının kolay bir meslek olarak görülmemesi gerekiyor.

Yorum Yap