Copyright © 2021 SPEX Yazılım ve Siber Güvenlik Hizmetleri A.Ş.

Siber Güvenlik Tezsiz Yüksek Lisans

admin • 03/01/2022

Günümüzde yüksek lisan yapanların sayısı artıyor. Yüksek lisans yapmak öğrencilerin hayat görüşlerini etkileyebiliyor. Yüksek lisans, öğrencilere farklı deneyimler sunabiliyor. Siber güvenlik alanında tezli veya tezsiz yüksek lisans yapılıyor.

Siber Güvenlik Yüksek Lisans

Siber güvenlik alanında yüksek lisans yapan öğrenci sayısı günden güne çoğalıyor. Öğrenciler 2 yıllık eğitimin ardından yüksek lisans başvurusu yapabiliyor. Yüksek lisans başvurusu kabul edilenler bu programa başlayabiliyor. Ancak her başvuru yapan kişi yüksek lisans yapamıyor.

Siber güvenlik alanında yapılan yüksek lisans toplamda 2 yıl sürüyor. Öğrenciler 2 yıllık süreçte siber güvenliğin inceliklerini çok daha yakından görüyor.

Siber güvenlik alanında yapılan yüksek lisans hayatın birçok alanında insanın karşısına çıkabiliyor.

Siber Güvenlik Yüksek Lisans Dersleri

Siber güvenlik alanında yüksek lisans yapan kişilere 2 yıllık süreçte birçok ders veriliyor. Ancak yüksek lisansa başladıktan kısa bir süre sonra seçmeli ders seçmek gerekiyor. Tezli olarak yüksek lisans yapan kişiler 3 tane seçmeli ders seçebiliyor. Tezsiz yüksek lisans yapanlar ise 6 tane seçmeli ders seçiyor.

Siber güvenlik bölümünden yüksek lisans yapan öğrencilerin ilk önce düzeyleri tespit ediliyor. Siber güvenlik yüksek lisans programında yer alan bazı dersler:

  • Siber sistemler ve bilgi güvenliği
  • Siber güvenlikte yapay zeka
  • Ayrık matematik

Yüksek lisans programında verilen dersler üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebiliyor.

Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programına Kimler Başvurabilir

Siber güvenlik alanında yüksek lisans yapabilmek için bazı şartları taşımak gerekiyor. Yüksek lisansa başvurabilmek için öncelikle lisans veya ön lisans diploması gerekiyor. Bu diplomalardan biri olmadan yüksek lisansa başvurulamıyor. Bu aşamadan sonra adayların ALES adı verilen sınava girip yeterli puanı alması isteniyor.

Adaylar ALES sınavından sonra yabancı dil sınavına girip gerekli puanı alıyor. Ancak her üniversite yabancı dil sınavını şart koşmuyor. Bazı üniversitelerde sınavlardan sonra mülakat uygulanıyor.

Gerekli puanları alan ve mülakatta programa kabul edilmesi uygun görülen kişiler yüksek lisansa başlıyor.

Siber Güvenlik Yüksek Lisans Mezunlarının Çalışma Alanı

Siber güvenlik alanında yüksek lisans yapan kişilerin pek çok çalışma alanı bulunuyor. Bu kişiler yüksek lisans yaptığı sırada kendisini geliştirirse daha rahat iş bulabiliyor. Kişilerin kendini geliştirmesi için en etkin yolun dil öğrenmek olduğu söyleniyor.

Siber güvenlik yüksek lisansını bitirenler kamu veya özel sektörde bilgi güvenliği uzmanı, bilgi analisti gibi kadrolarda kendisine iş bulabiliyor.

Siber Güvenlik Alanında Yüksek Lisans Neden Yapılmalı

Siber güvenlik artık hayatımızın her alanına giriyor. Bu konunun en ince ayrıntılarının bilinmesi gerekiyor. Siber güvenliğin içine daha fazla girmek isteyenler yüksek lisans yapmayı tercih ediyor. Yüksek lisans yapmak için pek çok neden bulunuyor. Siber güvenlik alanında yüksek lisans yapanlar daha hızlı terfi alabiliyor. Bu da yüksek lisansı çekici kılıyor.

Yorum Yap