Bilgisayar ve yazılıma olan ilgi günden güne artıyor. Artan ilgiye bağlı olarak pek çok sorun görülebiliyor. İnternette gezinen kişiler bazı sorunlarla karşılaşabiliyor. Bu sorunları yaşayan pek çok kişi bulunuyor.
Siber Güvenlik Sertifikası
Ülkemizde ve dünyada değişen hayata bağlı olarak yeni meslek dalları oluşuyor. Bu mesleklerden bazılarının geleceği parlak olarak görülüyor. Siber güvenlik de geleceği parlak olarak görülen meslekler arasında yer alıyor. Teknolojinin günden güne gelişmesi siber güvenliğin çok daha gelişip değişeceğini gösteriyor.
Siber güvenliğe ilgi duyan kişiler siber güvenlik sertifikası alarak daha donanımlı hale gelebiliyor. Bazı siber güvenlik sertifikaları:
- Kurumsal siber güvenlik eğitimi sertifikası
- Ağ güvenliği ve siber defans sertifikası
- İleri derecede siber güvenlik eğitimi sertifikası
Günümüzde sertifika almak yalnızca yüz yüze gerçekleşmiyor. Çevrimiçi olarak da sertifika alınabiliyor.
Siber Güvenlik Sertifikası Ne İşe Yarar
Siber güvenlik sertifikası hayatın herhangi bir alanında ve hiç beklenmedik bir zamanda gerek olabiliyor. Siber güvenlik sertifikası alacak olanlar, sertifikanın ne işe yaradığını merak ediyor. Siber güvenlik sertifikaları kişilerin işe girmesinde yardımcı olabiliyor.
Siber güvenlik alanında sertifikası olanlar, firmalarla anlaşarak siber güvenlik uzmanı olarak çalışabiliyor. Siber güvenlik uzmanı olarak çalışabilmek için yalnızca sertifika almak gerekmiyor.
Siber güvenlik sertifikası, kişilerin hayata bakış açsını değiştirebiliyor. Aynı zamanda mesleğin inceliklerinin öğrenilmesinde yardımcı oluyor.
Siber Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır
Siber güvenlik sertifikaları pek çok özel eğitim kurumu tarafından veriliyor. Ancak burada eğitimin içeriğine ve sertifikanın türüne dikkat etmek gerekiyor. Alakasız konulardaki sertifikalar, siber güvenlik alanında kullanılamıyor. Siber güvenlik sertifikası almak isteyenler eğitim kurumlarına danışabiliyor.
Özel eğitim kurumları yılın her ayı eğitim vermiyor. Eğitim dönemlerinin ne zaman olduğunu öğrenmek için özel eğitim kurumlarıyla konuşmak gerekiyor. İnternet üzerinden sertifika alınabiliyor. Bunun için de belirli bir ücret ödemek gerekebiliyor.
İnternet Üzerinden Alınan Sertifikalar Geçerli mi?
Öğrencilerin bazıları hem çalışıp hem okuduğu için yüz yüze sertifika almaya vakit ayıramıyor. Ancak bu sorun kolaylıkla halledilebiliyor. Özel eğitim kurumları, yüz yüze verdiği eğitimi internet üzerinden de veriyor. Öğrenciler derslere zoom ile bağlanıyor.
İnternet üzerinden yapılan derslere her yerden bağlanılabiliyor. Alan zorunluluğunun olmaması birçok öğrencinin hoşuna gidiyor. İnternet üzerinden alınan sertifikalar, e devlet üzerinden görüntülenebiliyor.
İnternet bağlantısıyla alınan sertifikalar geçerli kabul ediliyor.
Siber Güvenlik Eğitimi Kaç Saat?
Siber güvenlik sertifikaları için derslere devam etmek gerekiyor. Ancak derslerin süreleri değişiklik gösterebiliyor. Her ders süresi aynı olmuyor. Derslerin kaç saat sürdüğü adaylara başvuru esnasında söyleniyor. Ancak sertifika için en az 30 saat derse girmek gerekiyor.
Siber güvenlik eğitimi 30 saatten başlayıp 150 saate kadar çıkabiliyor. Bazı özel eğitim kurumları hafta içi ders vermeyi tercih ederken bazı kurumlar hafta sonuna ders koymayı tercih ediyor.