Siber güvenlik bölümünün taban puanları oldukça merak ediliyor. Üniversite tercihi yapacak olan kişiler kariyerlerini siber güvenlik alanında oluşturmak istiyor. Buna bağlı olarak siber güvenlik bölümü son yıllarda fazlaca mezun veriyor.
Siber Güvenlik Kaç Yıllık
Siber güvenlik adıyla bilinen bilgi teknolojileri bölümü ön lisans programı olarak hazırlanıyor. Bundan dolayı eğitim 2 yılda tamamlanıyor. Mezun olabilmek için 2 yıllık eğitimi başarıyla tamamlamak ve üniversitelerin mezuniyet şartlarını yerine getirmek gerekiyor.
Bilgi teknolojileri bölümünü okuyan öğrenciler dijital güvenliğin ne olduğunu, siber saldırılardan nasıl korunması gerektiğini öğrenmiş olarak mezun oluyor.
Üniversitelerin siber güvenlik bölümünü tercih edecek öğrencilerde bazı özelliklerin bulunması gerekiyor. Birlikte çalışabilme becerisi bu özellikler arasında yer alıyor.
Bilgi Güvenliği Teknolojisi 2 Yıllık Ne İş Yapar
Bu bölümü bitiren öğrenciler özel ve devlet kurumlarında çalışabiliyor. Kamu kurumlarında çalışmak için KPSS şartı aranırken özel kurumlar KPSS şartını aramıyor. Mezunların çoğu özel sektörde çalışıyor. Bilgi güvenliği uzmanı, çalıştığı kurumun dijital verilerini korumakla sorumlu oluyor.
Bilgi güvenliği uzmanı olarak çalışabilmek için kişinin kendini geliştirmesi gerekiyor. Yeni bir dil öğrenmek, gündemi takip etmek, mesleğin inceliklerini öğrenmek kişinin kendisini geliştirmesine yardımcı oluyor.
Bilgi güvenliği uzmanları çalıştığı kurumların verilerini korumakla görevlendiriliyor.
Siber Güvenlik Hangi Üniversitelerde Var
Bilgi güvenliği teknolojisi bölümünü okumak isteyenler her üniversiteyi tercih etmiyor. Çünkü bu bölüm her üniversitede bulunmuyor. Ancak üniversiteler bu bölümü programlarına almak için gerekli alt yapıyı hazırlıyor. Çünkü öğrencilerden bu bölüme çokça talep oluyor.
Bilgi güvenliği bölümünü okumanın birçok avantajı bulunuyor. Bilgi güvenliği teknolojisi bölümünün bulunduğu bazı üniversiteler:
- Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
- Bingöl Üniversitesi
- Selçuk Üniversitesi
Bilgi güvenliği teknolojisi bölümünü bitirip iş bulabilmek için donanımlı olmak gerekiyor.
Siber Güvenlik Uzmanı Hangi Dilleri Bilmeli
Dil öğrenmek günümüzde pek çok kişinin hayalini süslüyor. Yurt dışında yaşamak ve çalışmak isteyenlerin özellikle İngilizceyi ileri derecede bilmesi gerekiyor. İngilizce evrensel dil olarak kabul edildiği için çoğu yerde geçerli oluyor. Ancak diğer diller de meslek hayatı için yardımcı olabiliyor.
Bazı kişiler dünya çapındaki firmaların dijital güvenliğini yapmak istiyor. Ancak bu firmalara girebilmek için bazı yeterlikler gerekiyor. Bu şartları sağlamayanlar dünya çapındaki firmalara kabul edilmiyor.
Siber güvenlik alanında kendini geliştireceklere İngilizceden sonra Fransızca veya İspanyolca öğrenmeleri öneriliyor.
Bilgi Güvenliği Teknolojileri Bölümünün Dersleri
Bilgi güvenliği teknolojileri birçok farklı dersten oluşuyor. Öğrenciler 2 yıllık süreçte hayatın içerisinden dersler görüyor. Bu sayede öğrencilerin hayata hazırlanması amaçlanıyor. Ancak öğrencilerin başarılı olabilmeleri için yalnızca dersleri öğrenmesi yeterli olmuyor.
Bilgi güvenliği teknolojilerinin dersleri arasında web teknolojileri, yapay zeka, ileri ağ teknolojiler gibi dersler yer alıyor. Öğrencilerin derslerden başarılı olabilmesi için vize ve finalden yeterli notu alması gerekiyor.